Как да актуализираме кухнята

Кухнята е любимо място за събиране, то е центърът на мини-вселената на всяко семейство. Съответно кухнята се нуждае от периодично обновяване. Как да направите това с минимални разходи и липса на драстични промени?

Основният акцент на кухненския интериор се пада върху мебелите. Той е нещо, което трябва да опресните. Възможно е да се слепят фасадите и вратите на шкафовете, маса и хладилник със самозалепващ се филм. Трябва само да вземете филм с приятен цвят и текстура и внимателно да го залепите на желаната повърхност, след предварително измерване на мебелите. Тази опция за надстройка също е удобна – филмът се почиства лесно, не се избърсва и по желание може да се залепи отново.

Може да рисувате вратите с боя за бързо съхнене с нов цвят, необичаен за вашата кухня.

Такъв незначителна нюанс, подобно на промяната на старите дръжки към нови, може да промени цялостното впечатление на кухнята

Може просто да смените плота на кухненската маса, защото той се износва по-бързо. Достъпна и икономична опция ще бъде нов работен плот, изработен от естествено дърво или ламинирана ПДЧ.

Идеално освежаване на кухнята, боядисвайки стените и тавана в различни цветове. Например, стените са светло оранжеви, а таванът – светло зелено. И кухнята изглежда различно!

Ако не искате да боядисвате стените, може да монтирате плочки, които лесно се мият, а това улеснява грижите за стените.

Смяната на кухненските прибори също ще направи свои собствени промени. Новите кърпи е добре да имат ярък цвят.

Друг вариант за ъпгрейд ще бъде смяната на подовата настилка, така че изглеждането на кухнята ще стане оживено.

Подходящ ламинат или линолеум – евтин и изглежда добре.

Обичайната промяна на завесите също ще доведе до разнообразие в кухненския интериор. Закачете завесите с по-светли цветове, отколкото обикновено и всеки път, когато отидете в кухнята ще сте в добро настроение.

Ако въпреки всички направени промени, някоя стара мебел не ви се връзва с интериора, то обадете се във фирма за извозване на стари мебели в Столична община.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *