Основният цвят през 2019 г. – топ в дизайнерските идеи

Специалистите в областта на колористиката определят някои нюанси, наричайки ги основни през следващия сезон.

Да видим, каква е тяхната уникалност и защо ще управлява топ класацията, не само в дрехите, но и в интериорния дизайн.

Със съдействоето на Хамал.bg, нека научим малко повече за това:

Кораловият нюанс се отнася за топла гама от цветове. Той провокира светлина и нежни чувства.

Очевидно, за романтиците отдавна липсва в дизайна, като се има предвид, че интериорът на тавана е наводнил всичко около себе си. Сивите бетонни стени почти никой не вдъхновяват, всеки иска ярки впечатления и емоции. Този цвят е в състояние да внесе свежест в дизайна на модерните апартаменти.

Затова любителите на пастелните нюанси могат да се радват и смело да използват този чувствен тон в домовете си.

А кораловата сянка е така наречения комплимент към природата и подводния свят. Той ясно повтаря цвета на кораловите рифове.

Въпреки това, не само корали ще бъдат търсени в дизайна. Има цветове, които идват от миналия сезон и ще са актуални по-нататък.

Например, сочен и горящ зелен оттенък, както и омагьосващо и освежаващо синьо. Казват, че цветът може да повлияе на нашето настроение – да възбуди или, напротив, да отпусне.

И това е вярно! Зеленото успокоява, а синьото е вдъхновяващо.

От най-интересните нюанси могат да се различат смарагд и малахит, сапфир и кобалт.

Всички те ще бъдат подходящи и търсени в дизайна на кухнята и банята, в интериора на хола и спалнята, детската стая и коридора.

Както вече разбрахме, през 2019 г. индивидуалността ще бъде популярна в дизайна и е невъзможно да се определи кой стил ще бъде основен.

Ако поланирате кардинални промени в дома, то добре е да започнете с изнасяне и извозване на стари мебели.

Известно е, че таванското помещение избледнява на заден план, минимализмът се сближава със скандинавския стил, а елементите, присъщи на Арт Деко, започват активно да използват декоратори в подреждането на жилищни помещения.

Тези подробности идват от дизайнери, за което плащат повече внимание. Те трябва да са изразителни и активни. Понякога един светъл декор е в състояние да подчертае индивидуалността на помещението или да го развали.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *